About

Οι FLAMINGOS αποτελούν ένα street group, που δημιουργήθηκε το 2011 με την άνοδο της Ομάδας στη Football League.

Το όνομα του group επιλέχθηκε λόγω των χρωμάτων της ομάδας μας αλλά και γιατί τα αποδημιτικά πουλιά Flamingos προσαράζουν στο νησί της Λέσβου και συγκεκριμένα στις αλυκές Καλλονής, που θεωρείται ο «παράδεισος των Φλαμίνγκο».

Η ιστορία της Ομάδας

Η Α.Ε.Λ.Κ Ιδρύθηκε το 1994 με τη συγχώνευση των ομάδων του Απόλλωνα Δαφίων και του Αρισβαίου Καλλονής

Από το παρελθόν στο παρόν και από εκεί στο μέλλον

Από το παρελθόν στο παρόν και από εκεί στο μέλλον Ήταν το 1994 όταν οι ιθύνοντες του Απόλλωνα Δαφίων και του Αρισβαίου Καλλονής έπαιρναν την απόφαση να συγχωνεύσουν τα ποδοσφαιρικά τους σωματεία συστήνοντας την Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής. Φέτος, 17 χρόνια μετά από την ίδρυσή της, η ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής θα βρίσκεται στη Football League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η χρυσή διετία προς την άνοδο

2009-2010 Η Α.Ε.Λ.Κ αγωνιζόμενη στον 9ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής, εκπλήσσει ευχάριστα τους φιλάθλους της. Το αξιόμαχο ρόστερ και η νοοτροπία του πρωταθλητισμού που εμφυσείεται στην ομάδα γίνονται το όχημα για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα της Καλλονής, θα βρεθεί στη επονομαζόμενη Football League 2.

2010-2011 Με κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη σεζόν, η ομάδα της Καλλονής, θα πλασαριστεί στη δεύτερη θέση και η άνοδος στη Football League (Β΄ Εθνική) θα γίνει πραγματικότητα, ως φυσική απόρροια μιας –όχι εύκολης– διαδρομής η οποία χρειάστηκε πολλή προσπάθεια ώστε να τερματίσει στον προορισμό της, στον επιθυμητό στόχο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Α.Ε.Λ.Κ. θα αγωνιστεί στην Football League την περίοδο 2011-2012. Και η ιστορία δε σταματά εδώ…

Σχολιάστε